Sunday, 6 December 2015

Malam Apresiasi Staf SMKBA 2015

Setelah seharian berpenat lelah mengendalikan Majlis Kecemerlangan Pelajar pada 19 November yang lalu, malamnya kami (semua guru & staf) diraikan dalam satu majlis makan malam tahunan (annual dinner) yang bertempat di Hotel Kingwood, Sibu.

Sebenarnya, sudah agak lama juga kami tiada annual dinner, mujur tahun ini Pengetua Lau mengetengahkan inisiatif bagi meraikan kami semua dalam satu majlis makan malam. Majlis tersebut dinamakan Malam Apresiasi Staf sebagai menghargai sumbangan semua guru & staf di SMKBA sepanjang tahun ini. Yalah, apa salahnya jika sesekali mahu berkumpul beramai-ramai dan meraikan diri sendiri atas segala usaha.


Majlis bermula sekitar jam 7.00 malam. Seperti biasa, saya diminta untuk mengacarakan majlis. Tiada teks, tiada tentatif rasmi, hanya spontan sahaja. Lagipun majlis dijalankan secara santai. Saya pun apa lagi, main ‘tembak’ sajalah masa bercakap. Haha…..

Majlis dimulakan dengan ucapan daripada Tuan Pengetua, En. Lau Siah Teck. Kemudian, menu dihidangkan, juadah menjadi santapan dengan diselang selikan persembahan daripada beberapa guru yang menyumbangkan suara menghiburkan para hadirin. Banyak juga bakat-bakat terpendam di bawang assan ni rupanya ya……..

Antara mereka yang menjadi ‘artis jemputan’ pada malam tersebut:

Cikgu Patrick penuh penghayatan  
Semasa Malam Apresiasi ini juga kami meraikan salah seorang pembantu makmal, iaitu En. Patrick Ambas yang akan berpindah ke sekolah lain bermula sesi persekolahan 2016.


Selain itu, ada juga acara cabutan bertuah di mana hadiahnya berupa hamper dan juga tupperware. Hadiah-hadiah tersebut merupakan sumbangan koperasi sekolah dan beberapa syarikat pengedar buku tempatan. Nama saja cabutan bertuah, tapi semua guru dan staf dapat. Cabutan dibuat hanya untuk tentukan siapa yang dapat sebab jenis-jenis hamper adalah berbeza. Jadi, dapatlah juga saya merasa dapat hamper. Kalau betul-betul cabutan bertuah memang takda maknanya lah nak pegang hamper sebab nombor saya antara yang terakhir dicabut. Selama ini pun memang selalu tak ada rezeki dapat cabutan bertuah. Huhu…..  

Kemuncak acara majlis adalah pengumuman “King & Queen of the Night”. Sememangnya sudah dijangka, gelaran “King of the Night” menjadi milik En. Lahan bin Suhaili yang tidak pernah gagal mencuri perhatian setiap kali menghadiri mana-mana majlis. Manakala gelaran “Queen of the Night” pula dimahkotakan buat Cikgu Rosmaliana. *clap*clap*.Wajah-wajah warga SMK Bawang Assan: 

with Principal, Mr. Lau and his lovely wife 

with PK1, Mr. Jeffery and his pretty daughter  

one happy family. PK HEM, Mr.  Jarit 

No comments:

Post a comment